søndag den 17. marts 2013

Flødeboller


Du skal bruge:
225 g sukker
3 æggehvider
50 g vand
20 g sukker

Bundene:
120 g hvedemel
65 g sukker
lidt salt
100 g smør
20 g æggeblomme
    
Overtræk:
300 g mørk chokolade

    
Sådan gør du:
Start med at smelte smøret i en lille gryde, og lad det køle af. Derefter tager du hvedemel, sukker og
æggeblommer og røre det sammen. Tilsæt salten. Form dejen til 20-25 små runde cirkler (Du kan  
evt. rulle dejen ud og bruge et glas til at stikke dejen ud med) Til fyldet tager du de tre 
æggehvider og pisker dem  med 20 g sukker til det er fast og stift (det er vigtigt, at fyldet 
ikke er flydende) Lav et sukkerlag af vand og 225 g sukker. Kog blandingen indtil den er
117 grader varm. Hæld langsomt sukkerlagen i en tynd stråle ned i æggehvideskummet 
under piskning. Pisk til blandingen er kølet af og er fast. Fyld skummet i en sprøjtepose og 
sprøjt det ud på de bagte bunde. Sæt de halvfærdige flødeboller i ovnen i 5-10 min ved ca.          
175 grader, så skummets overflade tørrer ganske lidt. Du kan også lade flødebollerne 
'sætte sig' ved stuetemperatur i ca. 1/2 time. Temperér chokoladen i et vandbad, og hæld 
chokoladen ud over flødebollerne. Du kan også dyppe flødebollerne forsigtigt ned i  
vandbadet. Drys evt. med kokos, og så er flødebollerne færdig.

God fornøjelse - Kærlig Hilsen Kagedåserne. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar