fredag den 8. februar 2013

Franskchokoladekage.


Du skal bruge:
Til ca 10 portioner:
250 g mørk choklade gerne 70% Hakkes i små stykker
225 g smør
90 g sukker
2 spsk cognac eller orangelikør
5 æg 
1 spsk mel
Flormelis til drys

Sådan gør du:      
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør et godt lag eller brug bagepapir i en 22-24*5 cm 
springform. Pak alufolie om bund og sider af formen for at forhindre vandet i at sive
ind i kagen (behøves ikke hvis man ikke bruger springform). 
Smelt choklade, smør og sukker i en gryde over lav varme. rør ofte i blandingen. 
Tag gryden af varmen, lad den afkøle og rør derefter likør eller cognac i. 
Æggene piskes i en stor skål i ca. 1-2 min. Melet røres i. Chokoladeblandingen røres langsomt i æggeblandingen. Rør indtil det er blandet godt. Hæld til sidst dejen i formen.
Placer formen i en stor stegeform. Tilsæt kogende vand, så det dækker bunden med cirka 2 cm. 
Bag kagen i 25-30 min, indtil kanten på kagen er bagt, men midten stadig blød. Tag formen væk fra stegformen og fjern derefter folien. Kagen afkøles på en bagerist, hvor den vil synke sammen i midten og få sin klassiske tynde facon. Flip/vend kagen om og vær kreativ og lav et flot dekorativ mønster. 

God fornøjelse. Kærlig hilsen Kagedåserne.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar