onsdag den 16. januar 2013

"Isbjerg"




Dette er en opskrift vi selv har sat sammen. Den er nem og lave og smager fantastisk.
Består af en hyldeblomst-lime is og portionmarengs. Lækker lille dessert :)

Du skal bruge:
Marengs til ca. 10-18 stk eller en stor:
3 æggehvider 
170 g flormelis eller 2 dl rørsukker
1/2 tsk eddike 

Sådan gør du:
Pisk først æggehviderne indtil de er let hvide. Tilsæt så sukkeret lidt afgangen og eddike. 
Bages midt i en 100 grader varm ovn i 45-120 min. alt efter størrelsen.
P.s marengsne bliver bedre hvis de står natten over. 

Hyldeblomst-lime is. 1 liter (4-8 pers)
4 dl hyldeblomstsaft (koncentrat)
4 dl vand 
Saft og skræl fra 1 lime 
4 pasteuriserede æggehvider
2 spsk rørsukker

Sådan gør du:   
Hyldesaft, vand, limesaft og revet limeskal blandes. Æggehviderne piskes stive med  
rørsukkeret. Put hyldeblandingen i ismaskinen og put æggehviderne i lidt efter lidt. 
Så bliver den mere cremet. Kør den indtil den har den rette konsistens.

"Sne" toppen: 
(flødeskum m. hinbær):
ca 1-2 dl piskefløde 
ca 1 håndfuld friske eller frosne hindbær.
(Hvis de er frosne så HUSK at skolde dem først)

Sådan gør du: 
Pisk fløden indtil let cremet uden at den er for tynd. 
(letpisket) Kom derefter hindbærne i.   

  
Isbjergene: 
Tag en marengs og tag enten en stor ske eller en icescoop og placer kuglen ovenpå   
marengsen, og top af med en klat flødeskum m. bær.
                        
God fornøjelse. Hilsen Kagedåserne. 


1 kommentar:

  1. Mums det ser lækkert ud! :D
    Ville gerne have meldt mig som fastlæser, meeen det er vidst ikke muligt?
    (under layout kan i tilføje gadgets som fastelæsere, kort beskrivelse af jer selv og lignende)

    Tak for kigget
    Janni

    SvarSlet