Dette er en opskrift vi selv har sat sammen. Den er nem og lave og smager fantastisk.
Består af en hyldeblomst-lime is og portionmarengs. Lækker lille dessert :)
Du skal bruge:
Marengs til ca. 10-18 stk eller en stor:
3 æggehvider
170 g flormelis eller 2 dl rørsukker
1/2 tsk eddike
Sådan gør du:
Pisk først æggehviderne indtil de er let hvide. Tilsæt så sukkeret lidt afgangen og eddike.
Bages midt i en 100 grader varm ovn i 45-120 min. alt efter størrelsen.
P.s marengsne bliver bedre hvis de står natten over.
Hyldeblomst-lime is. 1 liter (4-8 pers)
4 dl hyldeblomstsaft (koncentrat)
4 dl vand
Saft og skræl fra 1 lime
4 pasteuriserede æggehvider
2 spsk rørsukker
Sådan gør du:
Hyldesaft, vand, limesaft og revet limeskal blandes. Æggehviderne piskes stive med
rørsukkeret. Put hyldeblandingen i ismaskinen og put æggehviderne i lidt efter lidt.
Så bliver den mere cremet. Kør den indtil den har den rette konsistens.
"Sne" toppen:
(flødeskum m. hinbær):
ca 1-2 dl piskefløde
ca 1 håndfuld friske eller frosne hindbær.
(Hvis de er frosne så HUSK at skolde dem først)
Sådan gør du:
Pisk fløden indtil let cremet uden at den er for tynd.
Pisk fløden indtil let cremet uden at den er for tynd.
(letpisket) Kom derefter hindbærne i.
Isbjergene:
Tag en marengs og tag enten en stor ske eller en icescoop og placer kuglen ovenpå
marengsen, og top af med en klat flødeskum m. bær.
God fornøjelse. Hilsen Kagedåserne.
Mums det ser lækkert ud! :D
SvarSletVille gerne have meldt mig som fastlæser, meeen det er vidst ikke muligt?
(under layout kan i tilføje gadgets som fastelæsere, kort beskrivelse af jer selv og lignende)
Tak for kigget
Janni