onsdag den 16. januar 2013

Æble-kanel boller

Her får du opskriften på nogle lækre Æble-kanel boller. God fornøjelse.

Du skal bruge:

25 g gær
2 dl kærnemælk
1 spsk. rapsolie
1 spsk. sukker
½ tsk. kanel
1 elstar æble på 150 g.
1 æg
1 dl grahansmel
5 dl hvedemel
                
Til pensling:
Æg
                      
Til drys:
1 spsk. sukker
  
Sådan gør du:
Smuldr gæren i en stor skål. Hæld kærnemælk i en gryde og lun den. Mærk med en finger
om kærnemælken er tilpas lun. Hæld kærnemælken i skålen. Rør til gæren er opløst.
Kom raspolie, sukker, kanel i skålen og rør. Skyl æblet og riv det. Kom æblet i skålen og 
rør. Slå ægget ud i en kop og pisk ægget sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget
i skålen og rør. Gem den anden halvdel af ægget til at penslen med. Kom grahamsmelet
i skålen og rør. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå luften ind i dejen med en  
grydeske og ælt dejen. Ælt dejen færdig på bordet. Læg film over dejen og lad den hæve
i 15 min. Rul dejen ud til en pølse og del den i  10 stykker. Form 10 æbleboller. Sæt 
bollerne på en bageplade. Læg film over bollerne og lad dem hæve i 10 min. Pensl 
bollerne med æg. Drys perlesukker på bollerne. Tænd ovnen på 200 grader. Sæt
bollerne midt i ovnen og bag dem i 15 min. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af
på en bagerist. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar