fredag den 11. oktober 2013

Pandebrød

Opskrift på lærke lune pandebrød.

Du skal bruge: 
1 dl. lunkent vand
1 dl. ymer
25 g. gær
1 spsk. flydende honning
2 spsk. olie
1 tsk. groft salt
ca. 400 g. hvedemel
olie til pensling

Sådan gør du:
Bland vand og ymer og rør gæren ud deri.
Tilsæt olie, honning, salt og til sidst mel lidt efter lidt og rør godt rundt.
Put lidt mel på bordet og ælt dejen.
Læg dejen i en skål med et klæde over og sæt den til hævning 1 time.
Del dejen i 8 stykker, og rul hvert stykke fladt (ca. 0,5 cm i tykkelsen)
Pensl brødene med lidt olie på den ene side, og steg dem ved jævn varme (med oliesiden nedad) indtil de tager farve. Inden brødene vendes, pensles den anden side også med olie.
Server med en dip af ymer smagt til med knust hvidløg, salt og peber.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar