søndag den 19. januar 2014

Chocolate silk pie

Opskrift på en rigtig lækker chokolade tærte. God fornøjelse.

Du skal bruge:

Til crust:
20-25 digestive kiks

Fyld:
40 g majsstivelse
150 g sukker
2 sps usødet kakaopulver
1/4 tsk salt
6 æggeblommer
2,5 dl mælk
3,25 dl piskefløde
150 g hakket mørk chokolade
1 tsk vaniljeessens

Topping:
2,25 dl piskefløde
2 spsk flormelis
Revet eller høvlet mørk chokolade

Sådan gør du:
Start med at lave din crust (søg evt. nettet) Sæt den derefter på køl.
For at lave fyldet skal du blande majsstivelse, sukker, kakaopulver og salt godt sammen i en gryde. Tilsæt dine æggeblommer, og pisk blandingen til den bliver tykflydende og glat. Tilsæt mælken lidt af gangen og fløden derefter, mens du pisker konstant, så den bliver blandet godt. Stil gryden over et blus på mellemhøj varme, og fortsæt med at piske, til blandingen tykner og begynder at småkoge. Lad den koge i ca. 1 min, mens du pisker uafbrudt (Vigtigt, så den ikke brænder på) Tag gryden af varmen. Tilsæt den hakkede chokolade, pisk til den er smeltet, og blandingen er tykflydende og glat. Tilsæt vaniljeessensen og pisk godt sammen. Lad blandingen køle af i 5 min, mens du pisker.
Hæld chokoladefyldet i piecrusten, og fordel det godt. Lad pien hvile lidt i køleskabet i ca. 1-2 timer, til den er kold.
Topping: Pisk din fløde og flormelis med en håndmikser. Kom derefter evt. lidt at toppingen på pien som små toppe. Pynt evt. pien med revet chokolade eller karamel. Lad den derefter køle af inden servering. Pien kan sagtens stå i køleskabet et par dage.
-God fornøjelse. Hilsen Kagedåserne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar