tirsdag den 3. september 2013

Marokansk lammeret






Denne ret er blevet en af de mange favoritter, 
så prøv den. Smager utrolig godt. (Der er mad nok til nogle dage)

Du skal bruge:
100 g udblødte kikærter
600-700 g lam 
2 løg
4 fed hvidløg 
1 spsk fintreven ingefær
1 spsk olivenolie
2 1/2 spsk stødt koriander
1 1/2 stødt spidskommen 
Ca 1 tsk chili eller cayennepeber (kan undlades)
75 g rosiner
1 dåse flåede tomater 
1 hel kanalstang 
ca 4 dl vand 
1 squash 
1 peberfrugt 
3 gulerødder
Persille eller frisk mynte 

Sådan gør du:
Kog kikærterne til de er møre. Skær kødet i mellemstore tern. Hak løg og hvidløg fint.
Brun løg og hvidløg med koriander, spidskommen og chili i nogle minutter.
Tilsæt kød og brun det i nogle minutter. Tilsæt rosiner, flåede tomater, vand, peber og kanelstangen.
Lad det simre med låg i fem kvarter eller mere. den bliver bedre jo længere den simre. 
Skær squash, peberfrugt og gulerøder i terninger. Tilsæt grøntsager og kikærter og kog videre i ca 20 min. 
Top af med persille eller mynte.

God fornøjelse. Hilsen Kagedåserne :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar