tirsdag den 13. august 2013

Langtids-koldthævet ølandshvedebrød



Opskrift på nemt langtids-koldthævet ølandshvedebrød, som smager super godt! 

Du skal bruge:
2 brød eller 15-20 boller 
6 dl koldt vand
1 dl yoghurt natural 
1 spsk honning 
15 g gær 
5 g havsalt 
750-800 g ølandshvede

Dag 1
rør vand, yoghurt og honning sammen i en skål og opløs gæret deri. Tilsæt salt og mel lidt ad
gangen, mens du rører grundigt (bedst at bruge røremaskine) indtil dejen er sej og glat. Dæk dejen 
med et viskestykke eller andet og sæt den i køleskabet og lad den hæve natten over. 

Dag 2 
Tag dejen ud af køleskabet og del den i 2 brød eller boller og lad dem hæve dem i cirka 1-2 timer.
Bag dem i 250 grader i cirka 30 til de er gyldne og gennembagte. 


God fornøjelse. Hilsen Kagedåserne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar