Til sushiris:
500 g. sushiris
6,5 dl. vand
60 ml. eddike
1 tsk salt
1 spsk sukker
Sushien:
4 ark noritang (1 pakke indeholder 10 plader)
1 agurk
3 avocadoer
5 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 citron
Dit valgte fisk
Sådan gør du:
Afvej risene og skyl dem under den kolde hane, indtil vandet bliver helt klart. Dræn risene og
put dem i en passende gryde og tilsat de 6-7 dl. vand. Bring risene i kog, dæmp temperaturen igen
og lad dem simre under låg i 10 minutter. Efter 10 minutter skal de tages af varmen og stå i 15
minutter. Bland salt, sukker og eddike i en anden gryde og varm blandingen indtil den er klar (når
sukkeret er opløst). Fordel de færdige ris i en skål (meget gerne af træ) og overhæld dem med
eddikeblandingen, bland risene roligt med en grydeske og lad dem så stå og køle af. Når risene er
kolde kan de bruges til sushien.
Rul sushien, og så er du klar til servering.
- God fornøjelse. Kærlig Hilsen Kagedåserne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar